MILJØSCREENING

Hvad er en miljøscreening?

Ifølge "Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter" (Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017) skal der laves miljørapporter for planer, som omhandler store og miljøbelastende projekter listet i lovens Bilag 1 og 2, eller som påvirker et internationalt naturbeskyttelsesområde. For mindre planer, som kun omfatter et mindre område eller som kun indeholder mindre ændringer, kan miljørapporten undlades, hvis planen ikke forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Det vurderes gennem en miljøscreening af en række miljøparametre, om planen kan få en væsentlig indvirkning på miljøet. Det kan være både negative og positive miljøkonsekvenser. Ifølge loven skal vurderingen kun indeholde de oplysninger, som med rimelighed kan forlanges med hensyn til aktuelle og gængse metoder, og til planens detaljeringsgrad.

Miljøscreeningen skal præcisere, om der er brug for en nærmere vurdering af miljøkonsekvenserne. Hvis konklusionen er, at der er tale om væsentlig indvirkning på miljøet, fastlægges det nærmere indhold af en egentlig miljørapport i samarbejde med de berørte myndigheder. Denne afgrænsning (scoping) vil i så fald være indarbejdet i miljøscreeningen ved en uddybning af de relevante emner.

 

Miljøvurderingsscreening

Allerød Kommune har som indledning til udarbejdelsen af denne lokalplan foretaget en screening i

henhold til "Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter" (Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017). Se screeningsskema på efterfølgende sider.

Lokalplanen vurderes at være omfattet af lovens § 8 stk. 2, nr. 1, idet den kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan. Planen er derfor screenet i henhold til lovens bilag 3, pkt. 1 og 2.

 

Afgørelse

Allerød Kommune har på baggrund af screeningen vurderet, at forslaget til lokalplan 3-350, ikke vil medføre væsentlig indvirkning på miljøet, og at der derfor ikke udarbejdes en miljøvurdering.

Afgørelsen er truffet med hjemmel i miljøvurderingslovens § 10 og ud fra de relevante kriterier, som er oplistet i miljøvurderingslovens bilag 3.

Baggrunden for ikke at udarbejde miljøvurdering er, at lokalplanen fastlægger anvendelsen af et afgrænset eksisterende erhvervsområde og kun angiver mindre ændringer i det eksisterende plangrundlag, samt at planen via dens bestemmelser sikrer, at planlægningen ikke får væsentlig indvirkning på miljøet.

Det er samtidigt vurderet, at planen ikke vil påvirke udpegningsgrundlaget for habitatområder, og at der ikke er behov for en konsekvensvurdering efter Habitatdirektivets artikel 6.3.

Afgørelse om ikke at foretage en miljøvurdering, er offentliggjort sammen med offentliggørelsen af lokalplanforslaget.

Den nærmere redegørelse for afgørelsen fremgår af screeningsskemaet under "Øvrige bilag".

Allerød Kommunes afgørelse om ikke-miljøvurderingspligt kan påklages til planklagenævnet, jf. miljøvurderingslovens § 48. Klagen skal være indgivet senest 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt dvs. senest den 26. april 2022 via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af naevneneshus.dk.