9.1
Der skal anlægges mindst 20 m² opholdsareal pr. 100 m2 bruttoetageareal bolig.
Opholdsarealer kan etableres som haver på terræn, altaner, ophold på brede altangange og som fælles opholdsarealer. En del af det fælles opholdsareal på terræn skal anlægges som legeområde.
9.2
Arealet mellem vejbyggelinjen og Hillerødvej samt de arealer ud imod Langkæret, som er belastet af støj i et sådant omfang, at Miljøstyrelsens til enhver tid gældende støjkrav for opholdsarealer ikke kan overholdes, skal anlægges som friareal.
9.3
På arealerne mellem bebyggelsen og Hillerødvej, Langkæret og Birkekrogen skal etableres beplantning i form at solitærtræer, levende hegn og busketter samt urter og græs bestående af hjemmehørende arter af dansk proveniens. Levende hegn og busketter må højest opnå en højde på 1,5 meter.
9.4
Levende hegn og busketter skal placeres med en afstand på mindst 40 cm fra vejskel.
9.5
Såfremt der anlægges opholdsareal på den del af arealet mellem bebyggelsen og Langkæret samt Birkekrogen, som ikke er belastet af støj, kan der opsættes et trådhegn/vildthegn mod vejene med en maksimal højde på 1,5 meter bag hegn og busketter, som etableres i overensstemmelse med §§ 9.3 og 9.4. Der kan ikke hegnes inde på og imellem opholdsarealer.
9.6
På den del af arealet mellem bebyggelsen og Hillerødvej samt Langkæret, der udlægges til friareal kan der ikke etableres fast hegn.
9.7
Støjhegn kan kun etableres i henhold til § 6.2 og eventuelt kombineres med levende hegn.
9.8
I skel mod naboejendommene mod nord kan etableres levende hegn og fast hegn i tilknytning til støttemuren jf. § 9.13. Ved etablering af fast hegn skal der foran støttemuren etableres en beplantning, som skal fremstå tæt og sammenhængende og have samme højde som det faste hegn senest tre år efter etablering. Beplantningen skal bestå tørketolerante arter, som er velegnede til en soleksponeret placering langs en sydvendt mur. Plantehullerne skal anlægges som et sammenhængende plantebed i hele støttemurens længde og gives en bredde på minimum 40 cm.
9.9
Al beplantning på terræn skal bestå af hjemmehørende arter af dansk proveniens. Særligt urter bør være nektar og pollenrige arter. Undtaget herfra er beplantning etableret i henhold til § 9.8
9.10
Anlæg til nedsivning eller forsinkelse af regnvand, som er synlige i terræn og ikke er en del af vej eller parkeringsareal, skal fremstå som naturlige have- eller landskabselementer med en beplantning af hjemmehørende arter og natursten.
9.11
Oplag af affald, materiel og andet må kun ske i bygninger eller på dertil indrettede og hegnede arealer.
9.12
Inden for lokalplanområdet må der ikke ske parkering af køretøjer over 3500 kg eller oplagring af containere, ikke indregistrerede køretøjer, autocampere og campingvogne samt større både og lignende.
9.13
I forbindelse med etablering af ny bebyggelse kan der foretages terrænreguleringer under forudsætning af:
- at terrænet intet sted ligger højere end kote 53 eller lavere end kote 50,
- at støttemure mod tilstødende ejendomme gives en maksimal højde på 1 meter over/under tilstødende terræn. Undtaget herfra er støttemure langs det nordlige og vestlige skel, som kan gives en maksimal højde på 1,5 meter under tilstødende terræn,
- at terrænet gives et gradvist fald mod syd, således at terrænspring fordeles over grunden.
9.14
Området skal indrettes således, at der etableres niveaufri adgang til boliger, parkeringsarealer, sekundær bebyggelse og samtlige opholdsarealer.
9.15
Terrænreguleringen i henhold til § 9.13 skal ske efter en samlet plan, der udarbejdes efter oprensning af den forurenede jord. Planen fremsendes til kommunen og danner udgangspunkt for kommunens fastsættelse af de niveauplaner, som maksimale byggehøjder jf. §§ 7.4 og 7.5 måles ud fra.