Bestemmelser

Lokalplanens bestemmelser er den juridiske del af lokalplanen, der bl.a. fastlægger rammerne for områdets anvendelse, udstykning og bebyggelse. Bestemmelserne fastlægges i henhold til Lov om planlægning.

Bestemmelserne er juridisk bindende overfor områdets ejere og brugere. Der må derfor ikke etableres forhold, der er i strid med lokalplanen.

Der kan i nogle tilfælde meddeles dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med de grundlæggende principper i lokalplanen.

Tekst i kursiv har til formål at forklare og illustrere lokalplanbestemmelserne. Tekst skrevet i kursiv er altså ikke lokalplanbestemmelser og er således ikke bindende.

1.1

Lokalplanen har til formål:

  • at muliggøre et nyt boligområde i form af tæt/lav- og etageboliger til helårsbeboelse,
  • at sikre at bebyggelse, beplantning mv. udformes og placeres under hensyntagen til omkringliggende boliger og veje, for så vidt angår bygningers placering, højde og materialevalg samt infrastrukturelle forhold.
2.1

Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter følgende matrikler og alle nye matrikler, der udstykkes fra disse: matr.nr. 14ø,
14ab og en del af vejmatrikel nr. 7000ø alle Uggeløse By, Uggeløse.

2.2

Lokalplanområdet er og forbliver i byzone. 

3.1

Lokalplanens område må kun anvendes til helårsboliger i form af tæt/lav- og etageboligbebyggelse med tilhørende fælles lokaler og faciliteter for beboerne samt til administration/drift af boligområdet.

3.2

Inden for lokalplanområdet kan der i den enkelte bolig drives liberalt erhverv, som almindeligvis kan udføres i beboelsesområder under forudsætning af:

  • at erhvervet drives af den, som bebor ejendommen,
  • at områdets karakter af boligområde og ejendommens karakter af beboelsesejendom ikke forandres, ved skiltning, udstilling, oplag eller lignende,
  • at virksomheden ikke medfører behov for ekstra parkeringspladser,
  • at virksomheden ikke medfører ulempe for de omkringboende med hensyn til støj, lugt og trafik.
4.1

Udstykning, arealoverførsel og andre matrikulære forandringer skal ske som vist på kortbilag 2, således at arealer, der er omfattet af lokalplanen, udgør én samlet matrikel.

5.1

Vejadgang til lokalplanområdet skal ske fra Langkæret i princippet som vist på kortbilag 3. Overkørslen skal placeres mindst 25 meter fra Hillerødvej.

5.2

Kørearealer med trafik i begge retninger skal være mindst 5 meter brede, indrettes til en hastighed på maksimalt 30 km/t og udformes efter kørekurver, svarende til en 12 m lang lastbil med mulighed for at vende. 

5.3

For rækkehuse skal der udlægges mindst 1,5 parkeringsplads pr. bolig.


For etageboliger skal der udlægges mindst 1 parkeringsplads pr. 75 m² bolig, dog mindst 1 plads pr.
bolig.

5.4

Af de anlagte parkeringspladser, skal anlægges mindst 3 handicapparkeringspladser, heraf skal mindst én dimensioneres til store handicapbiler som f.eks. kassevogne med lift.

5.5

Parkeringspladserne anlægges som fælles parkering i princippet som vist på kortbilag 3.

5.6

For etageboliger skal anlægges mindst 1 cykelparkeringsplads pr. 40 m2 bolig. Heraf indrettes minimum 10% af cykelparkeringspladserne til specialcykler (ladcykler, senior cykler, cykelanhængere) med mulighed for fastlåsning. Cykelparkering skal placeres inden for byggefelterne, som angivet på kortbilag 3.

6.1

Inden for lokalplanområdet skal ny støjfølsom bebyggelse placeres, udformes og støjisoleres således at Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj overholdes både indendørs og på udendørs opholdsarealer.

6.2

Såfremt det dokumenteres, at støjbelastningen på opholdsarealerne ikke kan overholde Miljøstyrelsens til enhver tid gældende støjkrav, kan der etableres støjafskærmning i form af fast hegn efter følgende retningslinjer.

  • Støjafskærmningen kan alene placeres i mellemrum mellem bygninger mod Hillerødvej.
  • Støjafskærmningen skal udføres i materialer, som er i overensstemmelse med §§ 8.1 og 8.2.
6.3

Der skal etableres fælles løsninger til affaldsindsamling, sortering og håndtering på ejendommen. Affaldsløsninger skal etableres som nedgravede løsninger eller indrettes i sekundær bebyggelse i henhold til §§ 7.2, 7.3, 7.5 og 8.1 – 8.5.

6.4

Der kan anlægges anlæg til forsinkelse af regnvand på tage, fælles friarealer og som en del af veje, stier eller parkeringsarealer, jf. § 9.3. Der kan ikke anlægges anlæg til forsinkelse af regnvand på arealet mellem Hillerødvej og vejbyggelinjen, jf. kortbilag 3.

6.5

For at undgå forurening af jord og grundvand, må befæstede arealer og bygningsdele, der påvirkes af regn (tage, tagrender, inddækninger, facader mv.), ikke udføres med materialer, der afgiver miljøskadelige stoffer, som for eksempel tungmetaller.

6.6

Udendørs belysning skal placeres og udformes i henhold til Allerød Kommunes Belysningsplan og på en sådan måde at følgende forhold opfyldes:

  • Belysningen i området skal gives et sammenhængende udtryk i materiale og udformning af master og armaturer.
  • Indgange til boliger og sekundærbebyggelse skal belyses med mindre armaturer, som f.eks. monteres på bygningen.
  • Gangstier og opholdsarealer skal belyses med mindre armaturer f.eks. i form af pullertbelysning.
  • Køre- og parkeringsarealer belyses med armaturer placeret på master med en maksimal højde på 4 meter målt fra færdigt terræn, jf. §§ 9.13 og 9.15.
  • Alle lyskilder skal etableres med afskærmet armatur, således at lyskilden er rettet ind i området uden genevirkning for beboere, naboer og forbipasserende.
7.1

Bebyggelsesprocenten for ejendommen som helhed må ikke overstige 50 %.

Der kan etableres et samlet boligareal på højest 3200 m2.

7.2

Der kan etableres sekundær bebyggelse i form af udhuse, drivhuse, miljøstationer, teknikbygninger og lignende med et samlet areal på 500 m2. Udhuse og teknikbygninger skal placeres i tilknytning til boligbebyggelsen, i princippet som vist på kortbilag 4. 

7.3

Al bebyggelse skal placeres inden for byggefelterne vist på kortbilag 3.

7.4

Boligbebyggelsen må højst være i 2 etager med en facadehøjde på højst 8 meter og en bygningshøjde på højst 8,5 meter målt i forhold til fastlagte niveauplaner jf. §§ 9.13 og 9.15.

7.5

Sekundær bebyggelse som udhuse, miljøstationer, teknikbygninger, drivhuse og lignende mindre bygninger med fladt tag må gives en maksimal højde på 2,5 meter. Sekundær bebyggelse med andre tagformer må gives en maksimal højde på 3,5 meter.

7.6

Tekniske anlæg som varmepumper, ventilationsanlæg og lignende skal integreres i bygningerne og indeholdes i bygningshøjderne jf. § 7.4 og 7.5

8.1

Bebyggelsen skal have et ensartet og sammenhængende arkitektonisk udtryk, hvad angår facade- og tagmaterialer, farver og dør- og vinduesudtryk. Dette gælder både primær og sekundær bebyggelse.

8.2

Bygningsfacader, både primær og sekundær bebyggelse, skal udføres i naturmaterialerne; tegl, skifer, træ eller kombinationer heraf.

8.3

Tage på boligbebyggelsen skal udføres som saddeltage eller saddeltage med asymmetrisk kip. Taghældningen skal være på mindst 20 %.

Tage på sekundær bebyggelse, som f.eks. teknikbygninger, overdækninger og udhuse, skal udformes enten som flade tage, som saddeltage eller tag med ensidig hældning med samme udformning som den primære bebyggelse.

8.4

Tage skal udføres som enten grønne tage, listepap eller tegl. Der må ikke anvendes blanke eller reflekterende materialer.

8.5

Såfremt der etableres solceller eller solfangere skal disse integreres i tagfladen. Solceller og solfangere må ikke være blanke og reflekterende og skal integreres i bebyggelsens arkitektur, herunder farvesætning som øvrigt tagmateriale.

9.1

Der skal anlægges mindst 20 m² opholdsareal pr. 100 m2 bruttoetageareal bolig.

Opholdsarealer kan etableres som haver på terræn, altaner, ophold på brede altangange og som fælles opholdsarealer. En del af det fælles opholdsareal på terræn skal anlægges som legeområde.

9.2

Arealet mellem vejbyggelinjen og Hillerødvej samt de arealer ud imod Langkæret, som er belastet af støj i et sådant omfang, at Miljøstyrelsens til enhver tid gældende støjkrav for opholdsarealer ikke kan overholdes, skal anlægges som friareal.

9.3

På arealerne mellem bebyggelsen og Hillerødvej, Langkæret og Birkekrogen skal etableres beplantning i form at solitærtræer, levende hegn og busketter samt urter og græs bestående af hjemmehørende arter af dansk proveniens. Levende hegn og busketter må højest opnå en højde på 1,5 meter.

9.4

Levende hegn og busketter skal placeres med en afstand på mindst 40 cm fra vejskel.

9.5

Såfremt der anlægges opholdsareal på den del af arealet mellem bebyggelsen og Langkæret samt Birkekrogen, som ikke er belastet af støj, kan der opsættes et trådhegn/vildthegn mod vejene med en maksimal højde på 1,5 meter bag hegn og busketter, som etableres i overensstemmelse med §§ 9.3 og 9.4. Der kan ikke hegnes inde på og imellem opholdsarealer.

9.6

På den del af arealet mellem bebyggelsen og Hillerødvej samt Langkæret, der udlægges til friareal kan der ikke etableres fast hegn.

9.7

Støjhegn kan kun etableres i henhold til § 6.2 og eventuelt kombineres med levende hegn.

9.8

I skel mod naboejendommene mod nord kan etableres levende hegn og fast hegn i tilknytning til støttemuren jf. § 9.13. Ved etablering af fast hegn skal der foran støttemuren etableres en beplantning, som skal fremstå tæt og sammenhængende og have samme højde som det faste hegn senest tre år efter etablering. Beplantningen skal bestå tørketolerante arter, som er velegnede til en soleksponeret placering langs en sydvendt mur. Plantehullerne skal anlægges som et sammenhængende plantebed i hele støttemurens længde og gives en bredde på minimum 40 cm.

9.9

Al beplantning på terræn skal bestå af hjemmehørende arter af dansk proveniens. Særligt urter bør være nektar og pollenrige arter. Undtaget herfra er beplantning etableret i henhold til § 9.8

9.10

Anlæg til nedsivning eller forsinkelse af regnvand, som er synlige i terræn og ikke er en del af vej eller parkeringsareal, skal fremstå som naturlige have- eller landskabselementer med en beplantning af hjemmehørende arter og natursten.

9.11

Oplag af affald, materiel og andet må kun ske i bygninger eller på dertil indrettede og hegnede arealer.

9.12

Inden for lokalplanområdet må der ikke ske parkering af køretøjer over 3500 kg eller oplagring af containere, ikke indregistrerede køretøjer, autocampere og campingvogne samt større både og lignende.

9.13

I forbindelse med etablering af ny bebyggelse kan der foretages terrænreguleringer under forudsætning af:

  • at terrænet intet sted ligger højere end kote 53 eller lavere end kote 50,
  • at støttemure mod tilstødende ejendomme gives en maksimal højde på 1 meter over/under tilstødende terræn. Undtaget herfra er støttemure langs det nordlige og vestlige skel, som kan gives en maksimal højde på 1,5 meter under tilstødende terræn,
  • at terrænet gives et gradvist fald mod syd, således at terrænspring fordeles over grunden.
9.14

Området skal indrettes således, at der etableres niveaufri adgang til boliger, parkeringsarealer, sekundær bebyggelse og samtlige opholdsarealer.

9.15

Terrænreguleringen i henhold til § 9.13 skal ske efter en samlet plan, der udarbejdes efter oprensning af den forurenede jord. Planen fremsendes til kommunen og danner udgangspunkt for kommunens fastsættelse af de niveauplaner, som maksimale byggehøjder jf. §§ 7.4 og 7.5 måles ud fra.

10.1

Bebyggelsen må først tages i brug når:

  • de infrastrukturelle forhold jr. §§ 5.1 – 5.5 er etableret,
  • affaldsløsninger er etableret og godkendt af Allerød Kommune,
  • området er tilsluttet kloaksystemet efter kommunens og forsyningsselskabets anvisninger,
  • anlæg til håndtering af regnvand er etableret og godkendt af kommunen,
  • det er sikret, at Miljøstyrelsens vejledende støjkrav er overholdt både indendørs og på udendørs
    opholdsarealer for så vidt angår trafikstøj samt støj fra tekniske installationer på ejendommen.
11.1

Ved vedtagelse og bekendtgørelse af lokalplan 3-393, Boliger ved Langkæret/Birkekrogen, ophæves ”Lokalplan 301 for et område ved Lindevej”, vedtaget den 28. juni 1978 for det område, der er omfattet af nærværende lokalplan.

12.1

Når lokalplanen er endeligt vedtaget og offentligt bekendtgjort, må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

Den eksisterende, lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv pligt til at udføre de anlæg, der er indeholdt i planen.

12.2

Byrådet kan meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved en ny lokalplan.

Dispensation kan kun ske efter en skriftlig orientering af naboer m.fl., medmindre Byrådet skønner, at dispensationen er af uvæsentlig betydning for de pågældende (planlovens §§ 19 og 20).

12.3

Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af denne.

Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen.

12.4

Såfremt forhold ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i bygge- og planlovgivningen.