Forhold til anden planlægning

Fingerplan

Fingerplan 2019 opdeler hovedstadsområdet i fire geografiske delområder:

               1. det indre storbyområde ("håndfladen")

               2. det ydre storbyområde ("byfingrene")

               3. de grønne kiler

               4. det øvrige hovedstadsområde, bestående af både byområder og landområder. 

Lynge er beliggende i det øvrige hovedstadsområde og i eksisterende byzone. For det øvrige hovedstadsområde gælder:

 § 21. Der kan i den kommunale planlægning udlægges ny byzone i det øvrige hovedstadsområde, når det følger planlovens regler om byvækst og reglerne i § 22 og § 23, og der herudover foretages en afvejning mellem byudviklingsinteresser og øvrige overordnede arealinteresser.

§ 22. Kommuneplanlægningen i det øvrige hovedstadsområde skal sikre: 1) At byudvikling er af lokal karakter og sker i tilknytning til kommunecentre eller som afrunding af andre bysamfund.

Lokalplanen er i overensstemmelse med Fingerplan 2019.

 

Kommuneplan 2021

Retningslinjer
I Allerød Kommuneplan indgår lokalplanområdet i et eksisterende boligområde.
I henhold til kommuneplanens retningslinjer skal det generelt tilstræbes at udnytte den eksisterende boligrummelighed i byområderne bedst muligt. Ved fortætning og omdannelse skal det tilstræbes at forøge boligrummeligheden.

I alle typer af boligområder skal fælles udearealer prioriteres højt, for eksempel ved hjælp af trafikforanstaltninger, så en større del af vejarealerne kan udnyttes til fælles opholdsformål. 

Rammer for lokalplaner
Afgrænsningen af lokalplanområdet er sammenfaldende med rammeområde LU.B.18, boligområde ved Langkæret, som udlægger området til tæt/lav boliger med mulighed mindre butikker samt offentlige institutioner. Bebyggelsesprocenten for området er 40 og den maksimale bygningshøjde 8,5 meter.
Nærværende lokalplan udlægger området til både tæt/lav boliger og etage boliger samt muliggør en bebyggelsesprocent på 50. I forbindelse med lokalplanforslaget er derfor udarbejdet et forslag til Kommuneplantillæg, som muliggør lokalplanen. Se afsnittet "Øvrige Sagsbilag".

 

Eksisterende lokalplaner, byplanvedtægter og deklarationer

Lokalplanområdet er omfattet af eksisterende lokalplan 301 for et boligområde ved Lindevej, vedtaget den 28. juni 1978.


Ved vedtagelse og offentliggørelse af nærværende lokalplan 3-393, Boliger ved Langkæret / Birkekrogen, ophæves ovennævnte lokalplan 301 for de matrikler, der er omfattet af Lokalplan 3-393.

 

Zonestatus

Området ligger i og forbliver i byzone.

 

Spildevandsplan

I forbindelse med nærværende lokalplan er der vedtaget et nyt tillæg VIII til spildevandsplanen fra 2013. Tillægget danner baggrund for, at området separat kloakeres. Separat kloakeringen medfører, at belastningen på renseanlægget mindskes, da regnvand fra området fremover vil blive udledt til Græse Å uden om renseanlægget.

Spildevand fra kloakopland Langkæret ledes til Lynge Renseanlæg med udledning til Græse Å. Den stofmæssige belastning af Lynge Renseanlæg vil stige svarende til et forøget indbyggertal på ca. 80 personer. Lynge Renseanlæg har kapacitet til denne stigning i belastningen, da anlægget er dimensioneret til 12.000 PE og er belastet med ca. 7.500 PE.

Regnvand fra kloakopland Langkæret ledes via eksisterende bassin mellem Gladgårdsvænge 1-10 og 11-22 og videre til øvre Græse Å med udledning via regnvandsudløb U3.10.

Der skal efter Miljøbeskyttelseslovens § 28, stk. 3 søges om tilladelse til at tilslutte sig kloakken. Dette gælder for alle tilslutninger. Tilladelse gives af Allerød Kommune. Kommunen vil stille krav om, at regnvandet (tag- og overfladevand) neddrosles til 1 l/s/ha inden afledning til forsyningsselskabets kloak.

Regnvand, der falder på private matrikler, må ikke give anledning til, at der afstrømmer overfladevand til nabomatrikler, herunder veje, ved regnhændelser, der statistisk sker hyppigere end hvert 10. år.

Hvis det ønskes at etablere nedsivningsanlæg for regnvand (faskiner og tilsvarende) skal der søges nedsivningstilladelse hos Allerød Kommune. Nedsivningsanlæg for spildevand skal opfylde de normer, der er for dimensionering af disse. Alle ansøgninger om nedsivningsanlæg vil blive behandlet efter Miljøbeskyttelsesloven og Spildevandsbekendtgørelsen, hvor hensynet til grundvandsbeskyttelse indgår.

 

Varmeforsyning

Bebyggelsens primære varmeforsyning forventes at blive baseret på varmepumper. Ifølge Varmeplan 2018 er den langsigtede plan for varmeforsyning i byområdet, Lynge og Uggeløse fjernvarme med varmepumper som alternativ. Der forventes imidlertid ikke etableret fjernvarme inden for de nærmeste år. Endvidere forventes naturgassen at blive udfaset inden for en kortere årrække. Opvarmning med en eller flere varmepumper enten i form af luft/vand eller jordvarmeanlæg må derfor betragtes som den mest hensigtsmæssige opvarmningsform i den kommende bebyggelse. Det kan evt. også kombineres med andre varmekilder som f.eks. solvarme, solcelleanlæg m.v.

 

Støj

Området er påvirket af trafikstøj fra særligt Hillerødvej.

Ved planlægning af støjfølsom anvendelse op til eksisterende vejanlæg, skal støjgener så vidt muligt undgås. Miljøstyrelsen har opstillet vejledende grænseværdier for vejtrafikstøj i forskellige typer områder. Bygningsreglementet indeholder endvidere grænseværdier for trafikstøj i boliger.

I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanen har ansøgers konsulent, Sweco udarbejdet et notat om belastningen af området med trafikstøj fra Hillerødvej og Langkæret.
Resultaterne af beregningerne er vist på figur 10. Heraf fremgår det, at støjen overstiger Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi i området ud mod Hillerødvej og den vestlige side af Langekæret. Det gælder både facader og arealet mellem bebyggelsen og Hillerødvej. 

Byggeriet opføres i et eksisterende boligområde, og kan derfor opføres under reglerne for «huludfyldning» jf. planlovens § 15, stk. 2, nr. 26. Dette medfører at støjen ikke skal måles i skel men inde i boligerne og på opholds- og gangarealer.

På grund af bebyggelsens højde er det ikke muligt at opsætte realistiske støjskærme, der vil sikre et støjniveau på matriklen og i boligerne, som er under Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser.

Som følge af ovenstående håndteres støjpåvirkningen fra Hillerødvej i facaderne på boligbebyggelsen således at støjen inde i boligerne ikke overstiger Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for boliger. Endvidere skal bygningerne placeres således at opholds- og gangarealer afskærmes mod støj. Boligernes primære opholdsarealer er som følge heraf placeret bag bebyggelsen og eventuelt mellem bebyggelsen og den østlige del af Langkæret/Birkekrogen.