Lokalplanens formål og områdets anvendelse
Lokalplanen fastsætter, at området må anvendes til helårsbeboelse og dagligvarebutik. Planen muliggør en udvidelse af byggefeltet på terræn og hertil en bebyggelse på i alt tre etager i maksimalt 11 meters højde. Planen er udarbejdet med udgangspunkt i et samlet projekt, hvor dagligvarebutikken udvides i stueetagen og der etableres op til 26 boliger fordelt på 1. og 2. sal med tilhørende opholdsarealer.
Udvidelsen af bebyggelsen placeres på et areal som i den nugældende lokalplan 2-302 Boliger i Allerød Vestcenter af den 29. maj 2007 er udlagt til ophold, men som i praksis fungerer som færdselsareal for bløde trafikanter. Med lokalplanen stilles der i stedet krav om etablering af privat opholdsareal i tilknytning til alle boliger, i form af altaner og terrasser, samt et fælles opholdsareal på taget af varegården. Derudover skal der etableres et mindre opholdsareal på terræn til dagligvarebutikkens ansatte.
Lokalplanen stiller krav om udvidelse og renovering af det eksisterende parkeringsareal, som skal betjene både butikkens kunder og beboerne. Parkeringsarealet skal indrettes således, at lastbiler med varelevering til butikken kan komme rundt på pladsen.
Eksisterende træer og beplantning skal bevares eller erstattes inden for lokalplanområdet, således at området fortsat omkranses af grønne elementer, som bidrager til områdets rekreative værdi samt biodiversitet.
I kortbilag 4: Illustrationsplan visualiseres hvordan lokalplanområdet kan indrettes med interne veje, parkeringspladser, placering af cykelparkering, opholdsarealer, renovationsrum, gangarealer og adgangsforhold samt ny - og eksisterende beplantning.
Veje, stier og parkering
Med lokalplanen fastlægges et gangareal fra Kollerødvej hen til bebyggelsen, langs sti 31 i vest, som skal sikre at gående kan krydse arealet mellem bebyggelsen og Kollerødvej uden at krydse det interne vej- og parkeringsareal.
Veje, gangarealer og parkeringspladser skal etableres i henhold til Vejdirektoratets vejledninger om byernes trafikarealer. Gangarealets bredde er i lokalplanen fastsat til 1,5 meter, som tillader de fleste almindelige mødesituationer jævnfør Vejdirektoratets håndbog for færdselsarealer for alle – universelt design og tilgængelighed.
Med lokalplanen fastsættes en parkeringsnorm for antal parkeringspladser til henholdsvis boligerne samt dagligvarebutikken inden for lokalplanområdet. Parkeringspladser til butikken skal betjene både butikkens kunder og ansatte. Kunder og ansatte vil overvejende have deres daglige gang i butiksarealet beliggende i stueetagen, undtaget areal udlagt til varegård, hvorfor varegård og kælder ikke inddrages i beregning af antallet af parkeringspladser til butikken. Af det fastsatte antal parkeringspladser skal der etableres et tilstrækkeligt antal handikappladser herunder til store handicapbiler f.eks. kassevogne med lift.
Der skal inden for lokalplanområdet forberedelse til - og etableres ladestandere til elektriske køretøjer i henhold til reglerne i den til enhver tid gældende ladestanderbekendtgørelse.
Bebyggelsens udformning og placering
For ejendommen er der fastsat en bebyggelsesprocent på maksimalt 65 %. Bebyggelse kan opføres i op til tre etager inden for det i kortbilag 3 angivne byggefelt og med en maksimal højde på 11 meter. Mellem byggefeltet og det nordlige matrikelskel etableres parkeringsareal til betjening af både butikken og boligerne.
Materialevalg
Det skal tilstræbes at bebyggelsen får et moderne formsprog, der opleves som en arkitektonisk styrkelse af området. Lokalplanen muliggør en kombination af flere typer af facadematerialer, der afspejler det omkringliggende områdes arkitektoniske karakter herunder boligbebyggelsen Rådhusparken øst for lokalplanområdet, hvis facade består af en kombination af materialer heriblandt træ.
Tilmed muliggør lokalplanen grønne facader, som kan bidrage til en forbedret luftkvalitet, mens mere synligt grønt øger den rekreative oplevelse. Dette kan ske med f.eks. vedbend, kaprifolie og lignende planter.
Illustrationen viser øverst et eksempel på et udsnit af en den nordlige facade. Nederst vises eksempler på, hvordan de forskellige facadematerialer kan kombineres.
Illustrationen viser øverst et eksempel på et udsnit af en den nordlige facade. Nederst vises eksempler på, hvordan de forskellige facadematerialer kan kombineres.
Belysning
For at afværge lysgener for beboere, naboer og besøgende i området, fra belysning af - og på bygninger samt interne veje og parkering mm., er der indført regulerende bestemmelser om lys inden for lokalplanområdet.
Beplantning, natur og ubebyggede arealer
Lokalplanområdet skal fremstå med et sammenhængende udtryk, hvor arkitektur, beplantning, vejforhold, skiltning og belysning mv. indpasses området.
Den på grunden eksisterende beplantning i form af træer, buske, græsser mv. skal bevares eller erstattes af tilsvarende, således at området fortsat fremstår med grønne elementer og med sammenhæng til de omkringliggende områder med grønt præg. Såfremt byggefeltet mod syd udnyttes, skal den eksisterende trærække langs bygningens sydlige facade erstattes af en trærække langs lokalplanafgrænsning i vest som vist på kortbilag 3.
Inden for lokalplanområdet etableres et udendørs opholdsareal til ansatte med tilknytning til dagligvarebutikken, som indrettes med afskærmning i form af beplantning.
Illustrationen viser et eksempel på indretning af opholdsarealet til butikkens ansatte langs bygningens nordlige facade
Illustrationen viser et eksempel på indretning af opholdsarealet til butikkens ansatte langs bygningens nordlige facade
Affald
Der skal afsættes plads til de nødvendige affaldsløsninger og sikres adgang for renovationsbilerne i overensstemmelse med Allerød Kommunes gældende regulativer for erhvervsaffald og husholdningsaffald. Affald fra bolig og erhverv, herunder dagligvarebutikken, skal holdes adskilt.
Boligerne skal have adgang til husstandsnær indsamling af rest- og madaffald, papir, pap, glas, metal, plast og mad- og drikkekartoner samt farligt affald. Indretning, placering af affaldsrum samt adgangsvej fra holdeplads til affaldsrum i fælles bebyggelser skal opfylde de gældende krav og regler i regulativet for husholdningsaffald. Af hensyn til pladsbegrænsninger kan der med fordel etableres nedgravede affaldsbeholdere til husstandsnær indsamling af affald dog med undtagelse af farligt affald.
Dagligvarebutikken skal kunne indsamle samme fraktioner som boligerne. Adgangsvejen til affaldsrum for erhvervsaffald skal ligeledes opfylde gældende krav og regler i regulativet for erhvervsaffald.
Illustrationerne viser eksempler på udformningen af bygningens sydlige og nordlige facade med terrasser i tilknytning til boligerne samt grønt tag
Illustrationerne viser eksempler på udformningen af bygningens sydlige og nordlige facade med terrasser i tilknytning til boligerne samt grønt tag