FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING

Fingerplan 2019

Fingerplan 2019 har opdelt hovedstadsområdet i fire geografiske delområder: 1. det indre storbyområde ("håndfladen"), 2. det ydre storbyområde ("byfingrene"), 3. de grønne kiler og 4. det øvrige hovedstadsområde bestående af både byområder og landområder.

I Fingerplanen er lokalplanområdet beliggende inden for Hillerød-fingeren i ”det ydre storbyområde”. Ifølge landsplandirektivets § 11 skal den kommunale planlægning sikre, at byudvikling, byomdannelse og lokalisering af byfunktioner placeres under hensyntagen til den eksisterende og besluttede infrastruktur og til mulighederne for at styrke den kollektive trafikbetjening.

Lokalplanområdet er beliggende i Lillerød by i tilknytning til Kollerødvej, som er en af de primære færdselsårer igennem byen. Lokalplanområdet er beliggende ca. 1,5 km fra Allerød station.

Lokalplanområdets anvendelse til dagligvarebutik og helårsboligbebyggelse og vurderes at være i overensstemmelse med Fingerplanen 2019.

 

Allerød Kommuneplan

Allerød Kommune rummer to sammenhængende byområder Lillerød-Blovstrød og Lynge-Uggeløse ud over Vassingerød Industriområde. Lokalplanområdet er placeret i Lillerød-Blovstrød, som er opdelt i 6 bydele: Lillerød Bymidte, Lillerød bydel, Engholm bydel, Ravnsholt bydel, Skovvang bydel og Blovstrød bydel. Lokalplanen er beliggende i Engholm bydel, hvortil planområdet fungerer som bydelscenter. I henhold til kommuneplanens retningslinjer, skal der ved planlægning i byområder generelt tilstræbes, at der ved omdannelse og fortætning sker en intensivering af anvendelsen.

I Allerød Kommuneplan 2021 er lokalplanområdet omfattet af rammeområde EN.C.01 Vestcenteret. Kommuneplanrammen udlægger området til centerformål, butikker, kontorer, restauranter samt mindre ikke generende fremstillingsvirksomheder i tilknytning til butikkerne, boliger og offentlige formål. Den maksimale bebyggelsesprocent er 40 % for den enkelte ejendom og den maksimale bygningshøjde fastlægges til 11 meter.

Jævnfør Allerød Kommuneplan 2021 skal det sikre, at områder udlagt til støjfølsom anvendelse ikke belastes med et støjniveau over de til enhver tid gældende vejledende grænseværdier fra Miljøstyrelsen.

Udvidelse af byggefeltet på terræn samt opførelse af op til 26 nye boliger fordelt på 1. og 2 sal fordrer en forøget bebyggelsesprocent i forhold til Kommuneplanens lokalplanramme. For at lokalplanen kan vedtages i overensstemmelse med Allerød Kommuneplan, er der udarbejdet et kommuneplantillæg nr. 1 til Allerød Kommuneplan 2021. Med kommuneplantillægget justeres den maksimale bebyggelsesprocent i den gældende kommuneplanramme EN.C.01 Vestcenteret, så bebyggelsesprocenten fastsættes til 65 % for rammeområdet under ét. Bebyggelsesprocenten beregnes efter reglerne i BR18.

   

Eksisterende lokalplan

Lokalplanområdet er i dag omfattet af lokalplan 2-301 Boliger i Allerød Vestcenter af den 29. maj 2007, der muliggør erhverv, dagligvarebutik, offentlige og kulturelle formål samt opførelse af boliger på 2. sal samt en mindre udbygning af butikken i stueetagen.

Lokalplan 2-301 aflyses i sin helhed ved den endelige vedtagelse og offentlige bekendtgørelse af denne lokalplan 2-322 for dagligvarebutik og boliger ved Kirsebærgårde.

 

Spildevandsplan for Allerød Kommune

Lokalplanområdet er omfattet af Allerød Kommunes Spildevandsplan 2013, der udlægger området til separatkloakering med nedsivning af tagvand.

Jævnfør spildevandsplanen ledes spildevand til Lillerød Renseanlæg, der afleder til Kollerød Å, mens regnvand afledes til Lynge Å, begge er en del af vandløbsoplandet Havelse Å. Tagvand inden for lokalplanområdet skal nedsives ved privat foranstaltning i faskiner eller lignende, mens vej- og pladsvand enten kan nedsives eller afledes til forsyningsselskabets kloak. Ved nedsivning af vej- og pladsvand vil der være krav om rensning. Såfremt betingelserne for håndtering af regnvand på egen grund er særligt vanskelige, kan der i regnvandskloakerede opland gives tilladelse til afledning af regnvand, herunder tagvand, til forsyningsselskabets kloak. Regnvandet skal i så fald forsinkes til 1 l/s/ha. Nedsivning af tag- og overfladevand samt afledning af spildevand til kloakken kræver tilladelse efter miljøbeskyttelsesloven.

Området er i dag tilsluttet forsyningsselskabets kloak for så vidt angår sanitært spildevand og regnvand fra vej- og parkeringsarealer, mens tagvand nedsives i faskiner.

Lokalplanen muliggør, at der kan etableres anlæg til forsinkelse og lokal afledning af regnvand (LAR-anlæg). Al opsamling, forsinkelse, nedsivning og afledning af regnvand skal godkendes af kommunen.

 

Affaldsregulativ for Allerød Kommune

I henhold til Miljøbeskyttelsesloven og Affaldsbekendtgørelsen skal kommunen fastsætte regler for indsamling og håndtering af affald i kommunens affaldsregulativer, som danner det retslige grundlag for kommunens affaldsordninger.

I regulativet for husholdningsaffald i Allerød Kommune er der krav om øget sortering af affald til genanvendelse ved husstanden. Beholdertype, regler for placering herunder afstandskrav mv. står beskrevet i regulativet og skal overholdes.