HVAD ER EN LOKALPLAN?

Byrådet kan efter Lov om Planlægning beslutte at udarbejde en lokalplan for at sikre en bestemt udvikling. Byrådet har desuden pligt til at udarbejde en lokalplan før der gennemføres større udstykninger eller bygge- eller anlægsarbejder, herunder nedrivning af bebyggelse.

En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Det kan være et større område eller en enkelt ejendom. Lokalplanen kan blandt andet bestemme:

  • hvad området og bygningerne skal bruges til
  • hvor og hvordan, der skal bygges nyt
  • hvilke bygninger, der skal bevares
  • hvordan de ubebyggede arealer skal indrettes.

Lokalplanen gælder kun fremtidige forhold, og der er ikke handlepligt efter en lokalplan. Den er altså ikke til hinder for at eksisterende bebyggelse kan blive liggende. Den hindrer heller ikke at den hidtidige anvendelse af bygninger og ubebyggede arealer kan fortsætte - hvis det er lovlige forhold.

Lokalplanen består af en række paragraffer og kortbilag. Herudover en redegørelse for planens indhold og forhold til anden planlægning. Afslutningsvis i planen kan ses den gennemførte miljøscreening af planen.

 

Hvordan er fremgangsmåden?

Når byrådet har vedtaget et lokalplanforslag fremlægges det i offentlig høring i henhold til Planlovens § 24. Ved offentliggørelsen træder »lokalplanens midlertidige retsvirkninger« i kraft, jf. Planlovens § 17.

I perioden hvor planen er offentligt fremlagt, kan enhver fremsende bemærkninger og indsigelser, som behandles ved byrådets vurdering af lokalplanforslaget. Herefter kan byrådet vedtage lokalplanen.

Ved offentliggørelsen af den endelige lokalplan træder lokalplanens retsvirkninger i kraft, se § 12 i lokalplanbestemmelserne.

Orientering om denne lokalplan er udsendt til ejere og lejere i området, som er vist med blåt på kort over høringsområdet nedenfor.

loading image
Henter kort...
static-map